Nordiska författare i Bryssel

Två svenska och en finlandssvensk författare i Bryssel 

Varför skriver man fast man yrkesarbetar? För att försöka fästa tiden på papper, så att någonting av allt det man upplever, alla platser och personer man tar intryck av ska finnas kvar i någon form, i en koncentrerad essens man vill bevara och berätta om, svarade jag och de båda andra författarna höll med. För att fånga och hantera nuet och livet.

Joakim Zander arbetar inte längre för EU. Han har blivit en internationellt framgångsrik författare och skriver på heltid. Monica Westerén Pisani, som är anställd på Europeiska kommissionen, har små barn och hinner sällan skriva för närvarande. Och jag, som arbetar på Europaparlamentet, skriver på lediga fredagar, tidiga sommarmorgnar och andra stunder jag kan stjäla från yrkes- och familjelivet.

Librebook i Bryssel talade vi fredagen den 20 april 2108 om skrivandets vara och villkor, om hur nya miljöer inspirerar och påverkar ens identitet och om varför vi vill skriva om Bryssel, något få andra nordiska författare gjort hittills. EU-kollegor och flertalet andra svenskspråkiga Brysselbor kom och lyssnade.

Album : https://photos.app.goo.gl/UutESQEMdmRKOiQz1

One response to “Nordiska författare i Bryssel”

  1. Hulda Dúa Ardal dit :

    So inspiring. Catching time in written words.

    I very much enjoyed Pernilla Jourdes charming short stories « Kalejdoskop ». Youthfully refreshing , erotical and warm. Simply wonderful!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.